Ophalen van de voedselpakketten

Iedere donderdag tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen de voedselpakketten worden opgehaald.
Ons afgiftepunt is op Barwoutswaarder 13 G.

Een voedselpakket is bedoeld voor mensen die in ernstige financiële problemen zijn geraakt. Het gaat er dan om dat men, na aftrek van de vaste lasten als licht, gas, water, huur, vervoer, belastingen en aflossing van schulden, te weinig overhoudt om voedsel van te kopen.

Tijdens een intakegesprek toetsen we aan de hand van landelijke voedselbankcriteria of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket, het gaat om de volgende criteria.

De normen die hierbij gehanteerd worden zijn, voor levensonderhoud te besteden bedragen per maand:

1 persoon: € 230,00
2 personen: € 325,00
Elke extra volwassene: € 95,00
Elk kind van 0-18 jaar: € 95,00

Voorbeeld:
voor een gezin bestaande uit vader, moeder en twee kinderen onder 18 jaar geldt een maximaal besteedbaar bedrag van € 515,00 per maand.

Deelnemers krijgen een pakket voor maximaal 13 weken (3 maanden). Daarna wordt opnieuw beoordeeld of nog aan de normen wordt voldaan.

Bij de samenstelling van een voedselpakket wordt rekening gehouden met de gezinssamenstelling. Wij zijn echter afhankelijk van onze leveranciers.
Wij beperken ons voornamelijk tot het verstrekken van voedsel. Uitzondering kan gemaakt worden voor grote partijen nieuwe spullen, waar wij al onze deelnemers blij mee kunnen maken.

Voedselpakket aanvragen:

Wilt u een voedselpakket aanvragen? Of heeft u vragen over de criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket? De landelijke voedselbank organisatie biedt de volgende informatie.

Woont u in Woerden en u heeft deze informatie al gelezen? Wij helpen u graag verder als u er niet uitkomt of in Woerden een voedselpakket wilt aanvragen.

Voor het aanvragen van een voedselpakket kunt u ons bellen op telefoonnummer:
06 – 25 042 689

Een e-mail sturen naar: woerdensevoedselbank@gmail.com
Onder vermelding van: naam, adres en  telefoonnummer.

Of neem contact op via het contactformulier:

Start typing and press Enter to search